Tafsir Surah Al Tariq dan penjelasannya

IMG-20160324-WA0000

Assalamualaikum semua, semoga anda berada dalam keadaan ceria dan tenang selalu disamping keluarga anda yang tersayang. Pada postnya saya yang sebelunya iaitu siapakah yang datang pada waktu malam?

Sambungan tafsiran pada ayat yang ke 4 surah Ath Thaariq ada berkaitan dengan aura kita yang ada pada post sebelumnya iaitu aura manusia dan penjelasannya. Aura kita sentiasa berubah-rubah dimana sesuai dengan kata Guru iaitu ayah yang saya sayangi, pakcik yang membantu dan tidak jemu mendidik saya hingga diakhir hayat dan ibu saya yang saya kasihi membantu membuat kerja-kerja rumah amat saya hargai. Semoga mereka bertiga dipanjangkan umur dan dikurniakan kesihatan yang baik serta ditempatkan kepada orang. Aamin. . ..

Ia juga dipengaruhi oleh para pendamping kita seperti panduan dalam alQuran iaitu tafsiran ayat ke4 surah ath Taariq iaitu kesemua manusia tidak terlepas daripada sesuatu pendamping seperti malaikat atau jin atau pedamping diri contohnya para wali, leluhur, saka dan sebagainya.
Aura merupakan daya yang keluar dari badan kita seperti di video yang sebelumnya di post aura manusia dan tanda penjelasannya. Ia juga mengambarkan emosi seseorang yang sering berubah mengikut keadaan. Contohnya aura berwarna merah seseorang itu sebenarnya dalam keadaan yang bersemangat, berani untuk nyatakan sesuatu.
Tetapi apabila aura ini tidak terkawal dipamerkan maka pendamping diri seperti syaitan atau hantu raya akan menguasainya mejadikan seseorang itu menjadi marah dan bengis. Sama juga apabila aura yang dipamerkan berwarna kuning menunjukkan seseorang itu dalam keadaan kreatif berfikir dan ceria riang, akan tetapi aura ganguan seperti warna hitam dan sebagainya akan mengkeruhkan warna kuning tadi menjadi kuning kelabu maka seseorang itu berfikiran yang bukan-bukan atau negatif.
Sama juga dengan contoh-contoh lain warna aura kita. Semoga kita dapat mengawal hati kita dari nafsu amarah kerana itulah sebaik-baik manusia. Aaamin. . ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s