Bab 2 : Kupu-kupu – Seumpama Rama-rama

Eyka seorang gadis yang bertubuh tinggi, rambut yang panjang mengurai dan berkulit gelap. Dia mempunyai minat untuk ke kelab malam pada setiap malam, keluarganya eyka tidak rapat kerana Eyka mengasingkan diri dengan berpindah ke rumah rakannya, Ella. Dan setiap hari hidup mereka hidup dalam titik hitam dimana, mereka minum arak, berpesta di kelab malam, cinta satu malam, dadah dan sebagainya.

‘Ella, u nak ikut I pergi goyang tak, I tak ada kawan lah, member I semua tak nak ikut’ pujuk Eyka kepada Ella

“I am so sorry babe, I have things to do tonight, I have a dinner okay kat KLCC” kata Ella

“Babe, tak habis-habis layan sugar daddy u too dah laa tua” herdik Eyla

“Money is money bae, siapa nak bayar sewa kondominium ni yang mahal, nak harapkan korang, sorang tak mampu nak bayarkan, terpaksalah harapkan my sugar daddy yang sorang tu” kata Ella

“haaa yelaa bae, nanti I ajak Teha jelah ye” Eyla memicit telefon

“hiiii Tehaaa nak ikut tak I pergi clubbing baby, i hope you can come with me, pleaseee dearr” kata Eyla dengan riang dan memujuk

“clubbing eh, aku ada majlis malam ini tapi lepas pukul 12 lah, nanti aku bagitahu long Fikri aku tu ya” kata Teha

“Ok Teha, jangan lupa tau, aku sorang je ni. Sedih tau kalau kau tak ikut”

“haa yelah apa-apa hal pun aku kena bagitahu long aku tu dia bagi ke tak aku ikot kau, nanti kitorang amik kau k”

“Okay babe, I love you, muahhh kol 12 malam ya sharp kat rumah I” “muah jugak, orait” Yeha matikan telefon

Tibanya masanya pukul 12 yang dijanjikan Eyka sudah bersiap sedia dengan dressing yang tidak cukup kain itu seksi dan solekkan yang menyerlahkan wajahnya seperti kupu-kupu malam. Akan tetapi menunggu si Teha dan Fikri lambat agak lambat. Biasalah janji orang Melayu.

bersambung

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s