Pelaris – Sihir menggunakan ayat alQuran

Bismillahirahmanirahim. ..

Tentang penggunaan pelaris ramai dikalangan orang-orang kita yang menggunakan pelaris sebagai sumber rezeki pendapatan. Penggunaan pelaris ini ada yang berbentuk ayat seribu dinar digantungkan ditempat casher untuk membayar wang kepada makanan tersebut.

Ada juga yang menggunakan wafak untuk tangkal bagi benteng keselamatan diri dan lain-lain lagi. Penggunaan wafak ini saya kurang pasti kerana terdapat banyak penyebaran tentang ini daripada guru-guru akan tetapi guru saya tidak menggunakan sebarang wafak atau menerima apa-apa nama gelaran daripada pesakit atau rakan-rakannya.

Seterusnya daripada saya perdengarkan daripada rakan saya bahawasanya kawannya mempunyai bapa yang warak dan teguh pegangan imannya kepada. Apabila Bapa itu mengatakan beliau tidak mahu membeli makanan disitu kerana beliau diperlihatkan hantu yang datang meludahkan serta membuang air besar dan kecil sebagai sebahagian ramuan makanan itu supaya menjadi lebih enak.

Maka dengan itu bapanya melarang anaknya untuk membeli makanan daripada gerai itu. Si anak seseolah tidak percaya bahawasanya apabila bapanya membukakan hijab atau kasyaf matanya dia dipertontonkan seperi begitu rupa.

Nah, sekarang ini terdapat banyak jugak ayat-ayat alQuran yang dipamerkan di dalam youtube akan bacaan ruqyah alQuran di youtube tentang rezeki dan kemewahan. Jadi berhati-hatilah dengan ayat tersebut. Jika mahu memperdengarkan ayat alQran dengarlah yang benar-benar membaca surah untuk dibukakan dikedai atau dipasangkan dirumah contohnya surah alBaqarah, Surah Imran dan seterusnya. Wallahualam. .  ..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s