Kisah budak berjinak untuk menjadi hidung belang

Assalamualaikum semua, semoga anda berada dalam keadaan sihat waafiat.

Cerita ini daripada kenalan saya yang dimana beliau menceritakan tentang kisah budak yang baru hendak berjinak menjadi hidung belang. Hidung belang ni dimana dia menyukai menjadi watak seperti mempunyai banyak kenalan wanita atau mempunyai banyak girlfriends. Kiranya sama seperti tidak pernah putus perempuannya kalau pergi mana-mana jua sama ada membawa anak dara orang ataupun menyurat awek-awek diluar sana untuk pemikat.

Hendak dijadikan cerita dimana, kawan saya ini ceritakan zaman persekolahan dulu dia sangat bergiat aktif dalam aktiviti lasak seperti silat, pastinya membawa rakan-rakan persejuangan iaitu wanita yang sama kelompok dengannnya. Kemudiannya beliau juga membawa kenalan lelaki yang amat berminat dengan pertubuhan silat ini dan mengajak rakan-rakan seperjuangannya yang lain.

Setelah itu ada satu kelompok lain dimana rakan saya yang lelaki itu tidak berminat atau tidak berkawan rapat dengan kawannya lelaki yang membawa 2 3 orang rakannya bersama mengikuti pertubuhan silat itu. Daripada cerita kenalan wanita saya juga turut hairan mengapa boleh jadi begitu.

Rupanya baru beliau perasan apabila sudah 5 6 tahun berlalu dia sudah menjadi bapa ayam yang memperdagangkan wanita yang lain serta mengunakan pujuk rayunya untuk mengoda wanita supaya menjadi barang dagangan secara licik. Patutlah semasa 5 6 tahun dahulu dia dan rakan-rakannya suka mengacau beliau dan rakan-rakannya yang wanita. Rupanya inilah kerja mereka yang berjinak-jinak dahulu mengikuti perkerjaan yang tercela ini.

Jadi sama-samalah kita berdoa agar dijauhi daripada kelompok ini dan serta anak cucu cicit kita supaya terselamat daripada mereka yang hidung belang. Aaamin.  ..

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s