Siapakah itu bunian?

Assalamualaikum,. ini hanyalah pendapat dan andainya saya selepas berbincang dengan penjaga dan Guru saya.

Daripada pendapat kami dan salah satu kasyraf bayangan, mimpi dan telepati yang dianugerah oleh Allah dinampakkan salah seorang daripada kami bahawasanya bunian merupakan sejenis mahluk yang diperbuat daripada cahaya matahari bukannya daripada cahaya yang lebih tinggi dari itu. Mereka juga dipahamkan oleh kami bahawasanya mereka adalah campuran antara manusia dan jin. Lihat unsur kejadian kita adalah tanah, air, api dan angin.

Bunian juga mempunya pelbagai jenis kaum, bangsa, adat seperti manusia juga. Saya tidak pasti sama ada ia mempunyai sayap atau tidak tetapi melalui mimpi yang saya didatangi 7 bunian mereka seperti berpakaian biasa sama seperti manusia itu seperti t-shirt dan seluar jeans. Saya dapat berfirasatkan bahawasanya kampung halaman mereka diserang maka ia datang menumpang ke badan saya.

Bunian juga ada Islam dan kafir sama seperti sifat-sifat manusia. Umurnya saya kurang pasti tetapi dikatakan ada yang mencapai ribuan tahun dan ada yang mengatakan bahawasanya mereka hidup sebelum nabi Adam diciptakan.

Daripada fakta blog bentara tujuh mereka yang bercampuran manusia dan bunian dinamakan Hybird dan mereka ini merupakan rahsia Allah.

Ada yang ingin menolong dan ada yang ingin mengacau manusia. Alhamdulillah berkat dengan doa yang dipohon kepada Allah maka mereka pulang ke halaman rumahnya masing-masing dan saya tidak lagi didatangi oleh mereka.

Kami tidak pasti akan kebenaran ini hanya andaian. Untuk maklumat lanjut bolehlah saudara dan saudari sekalian melihatnya di blog ini https://bentaratujuh.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s