Jenis dan cara ubat pelali

Assalamualaikum semua,

bermulannya kisah ke 2 tentang jenis dan cara ubat pelali yang dilakukan oleh lelaki hidung belang terhadap kaum wanita, dimana ubat pelali ini boleh didapati dari kedai-kedai perubatan trandisional cina dan kedai sembahan orang-orang agama hindu, budha, pawang, dukun, orang pintar, wak-wak, bomoh, tok2, bomoh dan lain-lain lagi.  Wallahualam. . . .

Ubat pelali ini bukan sahaja diletakkan wanita yang muda akan tetapi wanita yang tua serta pasangan suami isteri juga diletakkan oleh sang hidung belang agar mereka tidak mengetahui serta tunduk patuh akan arahan yang diberikan oleh sang hidup belang, nauzubillahminzalik.  .. .

Lihatlah betapa beratnya sang hidung belang berdosa terhadap mangsa keadaan ubat pelali mereka yang mengikuti hawa nafsu syaitonirrahjimm demi mencapai tujuannya iaitu menunduk mereka mengikut arahan serta diperbodohkan mangsa.  . . .

Diperbodohkan dimana, sang mangsa seperti isteri tidak mengetahui aktiviti si suami yang membuang jahat kepada orang lain seperti menjual dadah, menjadi bapak ayam, membunuh orang dan sebagainya. Si isteri sememangnya mengikut patuh serta mendengar arahan si hidung belang ini supaya duduk rumah jaga anak-anak tanpa mengetahui aktiviti tersebut. Mereka juga kan ada menggunakan sihir penunduk daripada Thailand, CIna dan sebagainya. Ikutilah sambungan yang ketiga.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s