Berhati-hati dengan mereka

yang meletakkan ubat pelali kepada kaum perempuan.

Bismillahirrahanirrahim, . ..

Berikut adalah tipu daya hidung belang lelaki terhadap wanita, apa mereka tidak memikirkan tentang kaum wanita mempunyai keluarga atau mereka tidak memikirkan bagaimana jikalau anak, keluarga mereka sendiri diperlakukan sebegitu?

Sesungguhnya mereka mungkin akan mendapat balasan daripada Allah kerana hanya Allah lah kita berserah diri dan Allah jugalah tempat sebaik-baik perlindungan.. Aamin.

Sungguh mereka yang hidung belang ini bermodalkan dan membawa seorang wanita ketempat-tempat hiburan dahulu seperti karaoke, clubbing dan sebagainya. Mula-mula mereka pasti mengajak ke tempat di mana kita minum-minum dahulu tempat mengeteh atau melepakkan diri, tidakkah begitu kawan-kawan?

Dari situlah mereka akan meletakkan ubat khayal atau pill pelali supaya kita menurut sahaja hasrat mereka untuk ke sana dan kemari. Pikiran berkhayal, badan tidak berdaya, hanya menuruti kehendak mereka. Pada masa itulah mereka akan membawa kita ke tempat bukan-bukan serta kita yang menjadi mangsa mereka, mangsa apa ikutilah kisah yang seeterusnya. Insyallah, aamin. . . .

Cerita ini bukan rekaan tetapi hakikat daripada perubatan guru saya yang mengatakan ramai pesakit. Semoga kita sentiasa kita sentiasa dipelihara oleh Allah daripada golongan sebegini. Aaamin . .. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s